LBS logo

Här flödarkreativitet och idéer

Skolan finns i kreativa lokaler på Nygatan i Kungsbacka. Hos oss får du hänga med proffsiga och engagerade lärare som alla gör sitt bästa för att du ska nå dina mål och drömmar. Vi tror att du skulle trivas och hoppas att även du vill bli LBS:are och plugga på något av de spännande, högskoleförberedande program vi erbjuder.

 

I Kungsbacka finns mängder av möjligheter för oss att integrera utbildningen med såväl medie- som spelbranschen och vi använder oss av den senaste tekniken. Här kommer du att få en gymnasieutbildning av hög kvalitet samtidigt som du ges en unik möjlighet att förverkliga dina drömmar om en karriär inom grafik-, medie-, system- och spelbranschen.

Möt rektorn på LBS Kungsbacka

Hej, jag heter Christel och är rektor på skolan. Det bästa med LBS Kungsbacka är det fantastiska engagemang som finns hos både elever och lärare! Här får alla vara som de är och eleverna umgås både över program och årskurser.

 

Förutom gemenskap kännetecknas LBS av trygghet och intresset för programmering och design. Vi är en liten skola med en familjär stämning där alla känner alla. Både lärare och skolledning finns hela tiden nära eleverna. Efter studenten vill jag att du har med dig en känsla av att ha haft tre spännande och lärorika år där du fått möjlighet att utvecklas kreativt men också utmanats för att nå dina mål.

 

På LBS får du inte bara möjligheten att arbeta med det du tycker om utan också chansen att träffa människor som delar ditt intresse. Ta den chansen och skapa relationer med människor i en inspirerande och härlig miljö på vägen mot en gymnasieexamen du har valt själv!

 

/Christel Dahlin

Antal elever på skolan

130

Vad händer på LBS?

Media and Music Awards


Det här är vår stora "oscars-gala" för programmen inom media musik och design. 400 elever hyllar varandras arbete med pokaler och hurrarop!

GameAwards


LBS Gameawards är vår stora gala inom spelgrafik och speldesign. 400 elever träffas för att tävla i de olika kategorierna och ha en superkul dag.

LBS E-sports Awards


Varje vår samlar vi våra E-sportare för en dag med gaming, föreläsningar och närkontakt med e-sports eliten. Är du med nästa gång?

Hej på dig!

Vår skola är liten, men trots det är vi som en enda stor familj. Här kan du plugga både Estetik och Teknik med inriktningar inom spel, design, grafik, webb och UX. Vi lär genom att jobba både digitalt och med händerna, det är viktigt för kreativiteten. Här får du hjälp att nå så långt du bara kan inom ditt intresseområde så att du redan nu och i framtiden kan skapa fantastiska digitala upplevelser.

Välkommen att hälsa på och bli en av oss!

 

/Eleverna på LBS Kungsbacka

Skolan med ett ord

sweet!