LBS logo

Digitalt öppet husLSS Kungsbacka

Vi vill ju så gärna träffa er IRL! Men som läget är kommer vi så klart inte kunna ha öppna hus på plats i skolan, därför har vi dragit igång den här sidan där vi kan visa er skolan digitalt istället. Det här är ditt Go-To-place för all möjlig information om oss och vad som händer på LBS Kungsbacka. Vi körde även ett digitalt vip-event live via Facebook, missade ni det kan ni se filmen i efterhand nedan.

Navigera i innehållet här:
Live-stream  |  Ta en tur i skolan  |  Elevarbeten  |  Elever berättar  |  Till dig som sökt LBS Kungsbacka  |  För dig som vill börja hos oss  |  Våra program 


VI PÅMINNER DIG!

Signa upp dig här om du ha en puff nästa gång vi kör live eller har nåt event.


Elevarbeten

Vill du också lära dig att göra spel, skapa grafisk design eller grymma bilder och filmer? Kolla in några av våra elever  elevers arbeten och dröm dig bort till i höst när du själv sitter och knåpar på en karaktärsdesign eller övar upp skillsen i att rita med ritplatta i photoshop. Enjoy!

 

 

Elever berättar

Se alla stories

För dig som har sökt till oss!

Hej på dig nya etta, så kul att du har sökt till vår kreativa skola! Nu när du är en av oss vill vi ge dig lite mer info om när vi börjar och vad du kan förvänta dig vid skolstart. Din första tid på LBS kommer innehålla många sociala inslag för att du ska lära känna dina nya klasskompisar, men också för alla elever på skolan. Den första tiden på skolan är viktig och det är många minnen och vänskapsband som skapas, ta tillfället i akt och njut av ditt nya liv på gymnasiet. Vi lovar att du kommer få uppleva en riktigt härlig och utvecklande tid hos oss 😊

Den första dagen så träffar du framförallt din nya klass och din mentor. Du får information om skolan,  dator delas ut och du äter lunch tillsammans med din klass och din mentor i skolans matsal.

Första veckan ägnar vi åt att lära känna varandra i klassen och alla lärare, vi lär oss hitta i skolans lokaler och använder en dag till att utforska skolans närmiljö i centrala Kungsbacka. Under veckan kommer du även tillbringa en heldag med att testa på vad skolarbete i din valda profil innebär tillsammans med eleverna i åk 2, det kan handla om att skapa ett spel, skapa karaktärer, träffa E-sport-coach och testa skolans E-sport-utrustning eller prova grunderna i mediaproduktion eller filmproduktion.

/Rektor Christel

Vill du börja hos oss?

Har du inte sökt gymnasieutbildning ännu eller kanske precis hittat oss och vill söka nu? Bara hör av dig till linda.sandblom@lbs.se så hjälper vi dig genom frågorna och ansökan. Vill du byta till oss? Då kan du prata med SYV på din grundskola som hjälper dig.

Vi vill också tipsa om tjänsten “snacka med SYV” där du kan boka telefon eller länkmöte med en utbildad SYV helt kostnadsfritt och få super proffsig vägledning. Tillbaka till topp


Vad får man göra? Foto & film


Vad får man göra? Grafisk design


Vad får man göra? Media-beteende


Vad får man göra?Spelgrafik


Vad får man göra? Spelutveckling