LBS logo

här flödarkreativitet och idéer

Skolan finns i kreativa lokaler i centrala Kristianstad. Hos oss får du hänga med proffsiga och engagerade lärare som alla gör sitt bästa för att du ska nå dina mål och drömmar. Vi tror att du skulle trivas och hoppas att även du vill bli LBS:are och plugga på något av de spännande, högskoleförberedande program vi erbjuder.

 

I Kristianstad finns mängder av möjligheter för oss att integrera utbildningen med såväl medie- som spelbranschen och vi använder oss av den senaste tekniken. Här kommer du att få en gymnasieutbildning av hög kvalitet samtidigt som du ges en unik möjlighet att förverkliga dina drömmar om en karriär inom grafik-, medie-, e-sports och spelbranschen.

Cool, kreativ och trygg.

Jag heter Per-Ola och är rektor på skolan. LBS är för mig lika med gemenskap, öppenhet och trygghet. Stämningen på skolan är trygg, öppen och alla tillåts vara sig själva. Vi har ett öppet klimat där du kan vara dig själv och känna dig trygg. Det tror vi är otroligt viktigt för att du ska kunna lyckas.

 

Du som ska börja hos oss ska veta att vi inte förväntar oss att du ska komma till oss och kunna allt. Det är hos oss tillsammans med våra duktiga lärare som du ska lära dig att bli bra på medieproduktion, bli en bra programmerare, e-sportare eller grafiker. 

 

Efter gymnasiet vill jag att du ska ha med dig många fantastiska minnen. Självklart ska du även lämna oss med mycket kunskap och känslan att du har läst rätt utbildning som kommer ge dig möjligheten att arbeta med något som du verkligen brinner för. Du ska ha alla förutsättningar för att bli ditt bästa jag!

 

/Per-Ola Larsson

 

Antal elever på skolan. Ca

146

Vad händer på LBS?

MAMA logga

LBS Media and Music Awards


LBS egna gala för musik-, design- och medieelever. Elevarbeten hyllas och prisas under en helkväll!

Game Awards logga

LBS Game Awards


Ett event där vi hyllar våra spelgrafiker och spelutvecklare! Bidrag lämnas in till en jury som på kvällen för eventet korar vinnarna.

ESA logga

LBS E-Sport Awards


Varje år hålls LBS E-sport League som slutligen avgörs under E-sport Awards. Lagen får vara proffs för en dag medan de slåss om medaljerna.

Gymnasielever runt ett bord med laptops

Hej på dig!

Här har du gymnasiet för alla oss med unika intressen inom teknik och estetiska ämnen. På LBS får vi hjälp att nå så långt vi bara kan inom våra intresseområden. Därför kan vi redan nu och i framtiden skapa fantastiska digitala upplevelser. På LBS Kristianstad har vi lärt oss fortare, mer och bättre än nån annan stans tidigare, det beror nog på all hjälp från våra sjysta lärare, stämningen på skolan och all ny teknik. Hoppas vi ses på öppet hus eller elev för en dag och att du blir LBS:are du med!

 

/Eleverna på LBS Kristianstad

Skolan med ett ord

sweet!