LBS logo

VI SES TILL HÖSTEN!

Välkommen till LBS!

Den här sidan är för dig som redan sökt till oss inför hösten, eller vill byta till oss under sommaren och redan nu längtar efter mer information om skolan och skolstarten. Längre ner berättar rektor Per-Ola mer om vad som kommer hända i augusti när vi drar igång. Men kanske vill du innan dess veta mer om hur vi jobbar på LBS och vilka program vi har.

 

LBS Kristianstad är skolan för dig som vill starta resan mot framtidens kreativa branscher. Vi brinner för att elever ska få möjlighet att utvecklas i en trygg men samtidigt utmanande miljö. Vi arbetar väldigt kreativt och försöker alltid koppla ihop olika ämnen och kurser. Det gör det lättare för dig att lära dig hur olika ämnen och kunskaper kan kombineras i projekt som mer liknar uppgifter från branschen.

 

Nedan får du svar på frågor om vår skola, våra program och kring gymnasievalet.

 


Kan jag börja på LBS?

Vi har fortfarande platser kvar på våra program. Är du intresserad av att söka till oss? Kontakta då rektor Per-Ola på: per-ola.larsson@lbs.se.

Om du vill se steg för steg hur antagningen fungerar och hur du ändrar ditt val under sommaren finns mer information på gymnasieantagningen.
Vi som skola tar över antagningen till hösten.


Välkommen till oss!

 

Varmt välkommen till läsåret 21/22 som börjar 19 augusti! Denna dag tilldelas skåp till samtliga nya elever och skolans olika blanketter delas ut. Dessa fylls sedan i hemma av vårdnadshavare för elever under 18 år.

 

Upprop för respektive årskurs
Åk 1 i matsalen 09:00

Åk 2 i anvisat klassrum 12:00

Åk 3 i anvisat klassrum 13:00

Lunch serveras från 11:30. Har du specialkost eller andra frågor? Kontakta Jenny Malmgren på 044-12 33 00 eller mejla jenny.malmgren@lbs.se

 

Elever i årskurs 1 har ett introduktionssamtal med sin mentor under uppstartsveckan och lånedatorer delas ut fredagen 20 augusti då även gemensamma aktiviteter för samtliga elever hålls. Dessutom går vi igenom och övar på vår utrymmningsplan.

 

Från och med måndag 23 augusti går alla elever enligt sitt schema.

 

Vi ses i augusti! 😊 / Rektor Per-Ola

P.S Jag är också kontaktperson under sommaren 
044-12 33 01, per-ola.larsson@llbs.se

 

/ Per-Ola Larsson, rektor

En digital rundtur

 

Välkommen till vår kreativa skola som är renoverad enligt LBS Kreativa Gymnasiets inredningskoncept. Allt för att inspirera er elever att tänka utanför boxen och våga skapa fritt. Våra lokaler ligger på Lasarettsboulevarden 2H, precis vid stationen centralt i Kristianstad.😁 Tillbaka till topp