LBS logo

Här flödarkreativitet och idéer

Skolan finns i kreativa lokaler precis vid stationen. Hos oss får du hänga med proffsiga och engagerade lärare som alla gör sitt bästa för att du ska nå dina mål och drömmar. Vi tror att du skulle trivas och hoppas att även du vill bli LBS:are och plugga på något av de spännande, högskoleförberedande program vi erbjuder.

 

I Jönköping finns mängder av möjligheter för oss att integrera utbildningen med såväl medie- som spelbranschen och vi använder oss av den senaste tekniken. Här kommer du att få en gymnasieutbildning av hög kvalitet samtidigt som du ges en unik möjlighet att förverkliga dina drömmar om en karriär inom grafik-, medie-, system-, e-sports och spelbranschen.

 

Våra elever berättar om vad de tycker om LBS!

 

Möt rektorn på LBS Jönköping

Hej, jag heter Erika, och jag är rektor på skolan. På LBS Jönköping är LBS-andan, vilket innebär närheten mellan elever och personal, goda relationer, gemenskap och trivsel. Vi är öppna för allas olikheter, oavsett intressen eller personlighet. Alla har en plats på LBS!

 

Efter dina tre år hos oss vill vi att du ska ha utvecklat din kreativa förmåga så att du ser nya möjligheter, både i livet och på arbetsmarknaden. Vi utbildar för framtidens kreativa branscher vilket innebär att vi utbildar till jobb som ännu inte finns. Vi vill därför att du som elev ska känna dig väl rustad för framtidens spännande utmaningar och att du ska känna dig trygg i dig själv. Där tror vi att den trygga studiemiljön på LBS bidrar på ett positivt sätt. Självklart vill vi också att du ska ha med dig bra betyg och en tro på dig själv och din egen förmåga.

 

Det är mycket god stämning på skolan och den upplevs bäst på plats – kom och hälsa på! Hos kan du komma som du är och bli den du vill vara!

 

/Erika, rektor

 

Antal elever på skolan

243

Vad händer på LBS?

Media and Music Awards


Det här är vår stora "oscars-gala" för programmen inom media musik och design. 400 elever hyllar varandras arbete med pokaler och hurrarop!

GameAwards


LBS Gameawards är vår stora gala inom spelgrafik och speldesign. 400 elever träffas för att tävla i de olika kategorierna och ha en superkul dag.

LBS E-sports Awards


Varje vår samlar vi våra E-sportare för en dag med gaming, föreläsningar och närkontakt med e-sports eliten. Är du med nästa gång?

Eleverna har ordet

Vi elever ser fram emot att träffa dig på öppet hus eller elev för en dag för att visa upp vår coola skola. Här får vi lära oss allt som behövs för att vi ska kunna vara med och skapa framtidens spel, filmer, appar, bilder, animationer och mega-event. Det är vi som ska forma kommunikationen i samhället. YouTube generationen, nu tar vi över!

 

 

/Eleverna på LBS Jönköping

Skolan med ett ord

sweet!