LBS logo

Här flödarkreativitet och idéer

Skolan finns i kreativa lokaler i centrala Helsingborg. Hos oss får du hänga med proffsiga och engagerade lärare som alla gör sitt bästa för att du ska nå dina mål och drömmar. Vi tror att du skulle trivas och hoppas att även du vill bli LBS:are och plugga på något av de spännande, högskoleförberedande program vi erbjuder.

 

I Helsingborg finns mängder av möjligheter för oss att integrera utbildningen med såväl medie- som spelbranschen och vi använder oss av den senaste tekniken. Här kommer du att få en gymnasieutbildning av hög kvalitet samtidigt som du ges en unik möjlighet att förverkliga dina drömmar om en karriär inom grafik-, medie-, system- och spelbranschen.

Möt rektorn på LBS Helsingborg

Jag heter Anders och är rektor på skolan. Det bästa med LBS Helsingborg är att se den grymma kreativiteten hos både elever och personal. Vi har en fin gemenskap och en superbra stämning mellan elever och personal. Här får alla vara som de är och bli det de vill vara!

 

Efter dina år hos oss vill jag att du har med dig massor av kunskap som du kan använda i ditt framtida yrkesliv, vänner för livet och fina minnen att tänka tillbaka på.

 

Mitt råd till nya elever är att försöka göra ett så genomtänkt val som möjligt. Då blir det oftast rätt. Våra utbildningar är högskoleförberedande vilket ger dig en bra grund oavsett om du vill studera vidare eller börja jobba direkt efter studenten. Besök oss gärna på öppet hus eller boka elev för en dag!

 

/Anders Johnsson

 

Antal elever på skolan

270

Vad händer på LBS?

Media and Music Awards


Det här är vår stora "oscars-gala" för programmen inom media musik och design. 400 elever hyllar varandras arbete med pokaler och hurrarop!

GameAwards


LBS Gameawards är vår stora gala inom spelgrafik och speldesign. 400 elever träffas för att tävla i de olika kategorierna och ha en superkul dag.

LBS E-sports Awards


Varje vår samlar vi våra E-sportare för en dag med gaming, föreläsningar och närkontakt med e-sports eliten. Är du med nästa gång?

Eleverna har ordet

Vi elever ser fram emot att träffa dig på öppet hus eller elev för en dag för att visa upp vår coola skola. Här får vi lära oss allt som behövs för att vi ska kunna vara med och skapa framtidens spel, filmer, appar, bilder, animationer och mega-event. Det är vi som ska forma kommunikationen i samhället. YouTube generationen, nu tar vi över!

/Eleverna på LBS Helsingborg

Skolan med ett ord

sweet!