LBS logo

VI SES TILL HÖSTEN!

Välkommen till LBS!

Den här sidan är för dig som redan sökt till oss inför hösten, eller vill byta till oss under sommaren och redan nu längtar efter mer information om skolan och skolstarten. Längre ner berättar rektor Anders mer om vad som kommer hända i augusti när vi drar igång. Men kanske vill du innan dess veta mer om hur vi jobbar på LBS och vilka program vi har?

 

LBS Helsingborg är skolan för dig som vill starta resan mot framtidens kreativa branscher. Vi brinner för att elever ska få möjlighet att utvecklas i en trygg men samtidigt utmanande miljö. Vi arbetar väldigt kreativt och försöker alltid koppla ihop olika ämnen och kurser. Det gör det lättare för dig att lära dig hur olika ämnen och kunskaper kan kombineras i projekt som mer liknar uppgifter från branschen.

 

Har du inte sökt är det inte för sent, vi har plats för fler på våra program i höst och du är välkommen att söka till det estetiska programmet eller teknikprogrammet.

 


Kan jag börja på LBS?

Vi har fortfarande platser kvar på våra program. Är du intresserad av att söka till oss? Kontakta då rektor Anders så hjälper han dig. Mejla: anders.johnsson@lbs.se.

Om du vill se steg för steg hur antagningen fungerar och hur du ändrar ditt val under sommaren finns mer information på gymnasieantagningen.
Vi som skola tar över antagningen till hösten.


Till dig som valt oss

Hej på dig nya etta, så kul att du har sökt till vår kreativa skola! Nu när du är en av oss vill vi ge dig lite mer info om när vi börjar och vad du kan förvänta dig. Först å främst, den 1 juli är antagningen klar och du kan gå in och tacka ja till utbildningen på antagningswebben. Första dagen i skolan är den 16 augusti, den dagen har vi skolan för oss själva då tvåor och treor börjar dagarna efter.

 

Den första tiden på skolan är viktig och det är många minnen och vänskapsband som skapas, ta tillfället i akt och njut av ditt nya liv på gymnasiet. Vi lovar att du kommer få uppleva en riktigt härlig och utvecklande tid hos oss 😊

 

/ Anders, rektor

En digital rundtur

Mitt i centrala Helsingborg, en minuts promenadväg från Knutpunkten (tåg/buss) och precis intill stadsbiblioteket ligger vår fina skola.

På skolans 2700 kvm finns alla de förutsättningar som krävs för att bedriva våra program med god kvalitet. Förutom undervisningssalar för teoretiska ämnen finns salar för foto, film, laborationer och grupparbeten (grupprum). Utöver detta finns gemensamma uppehållsutrymmen fördelade över skolan samt en inbjudande skolgård med bord och bänkar. Samtliga lektionssalar är utrustade med trådlöst nätverk, projektorer och högtalare. Skollunch serveras i skolans lokaler.