• Se filmen om programmet!

ESTETISKA PROGRAMMET – LBS KREATIV KOMMUNIKATION

De bästa idéerna kommer inte till oss genom magisk inspiration. Konstnärer, kreatörer, reklamare och innovatörer använder en målmedveten och uttänkt process för att generera idéer. Ibland minutiöst genomarbetade med originalitet och hållbarhet, ibland bara ett ögonblick från tanke till publicerat resultat.

På LBS Kreativ Kommunikation gör vi dig till en professionell idémakare. Vi lär dig tekniken, vi lär dig jobba i grupp, vi lär dig avgöra vad som är bra eller tillräckligt bra. Vi förbereder dig för att arbeta i branscher där allt förändras i en svindlande fart. Allt utom en sak: Alla vill ha den som skapar de bästa idéerna!

Under det första året får du grunden inom medieproduktion och får prova på foto, film och text. Inför årskurs två väljer du vilket av områdena du vill fördjupa dig inom och under det sista året är det dags att förverkliga dina idéer under lite friare och mer branschnära former. Våra skolor har teknik i framkant vilket gör det möjligt för våra elever att vara kreativa inom nya områden som t.ex Virtual Reality.

Utbildningen bygger på den unika kombinationen konkret idégenerering och medieproduktion. Teknisk och praktisk kunskap inom medieproduktion och sociala medier vävs ihop med vår specifika idéprocess. Du får kunskaper inom alla delar av arbetsprocessen och lär dig att möta alla utmaningar med en ny idé och därifrån vidare till färdig produkt.

Tillsammans bygger vi självförtroende och kreativ trygghet, något du garanterat kommer ha nytta av i framtiden oavsett vad du tänker hitta på!

Eftersom utbildningen är baserad på det nationella estetiska programmet med inriktningen estetik och media ger den dig behörighet att läsa vidare på högskola eller universitet. Om du vid utbildningens slut vill fördjupa dig inom foto, film eller text och innehåll är du både behörig och väl förberedd att ta dig an antagningsprov och studier på eftergymnasial nivå.

Sökkod: ESEST

Kika gärna i utbildingskatalogen 2017-2018

Ladda ner