LBS logo

Digitalt öppet hus

Vi svarar på dina frågor! 💭

Vi ser fram emot att träffa er på våra öppna hus på ett tryggt vis, men vi har även dragit igång den här sidan så vi kan visa upp vår skola digitalt. Det här är ditt Go-To-place för all möjlig information om oss och vad som händer på LBS Halmstad.

 


Mer nyfiken?

Här berättar våra lärare och elever mer om sånt som är viktigt och kul att veta. Börja med att höra Moa berätta om hur det är att vara elev hos oss och klicka sen vidare på knapparna i slutet för mer. Stay tuned!

 

Ta en tur i våra lokaler!

Visste du att vår skola byggdes för oss redan 2004? Läget i stan gör det lätt att ta sig hit både till fots och med kollektivtrafik. Samtidigt kan vi njuta av närheten till hav och natur precis runt knuten. Sommaren 2018 renoverades skolan, i filmen visar Liselott visar dig runt i vår härliga skola. 😁  


Arkitektur och samhällsbyggande

Vill du vara med och planera vårt framtida samhälle? Var med och planera framtidens samhällen med oss på Arkitektur och Samhällsbyggande på LBS i Halmstad. Du kommer lära dig skilja på olika arkitekturstilar och skapa enligt traditionella riktlinjer och mönster men våga också låta fantasin flöda, tänj på gränserna och skapa en kreativ byggnad som ingen tidigare skådat. Du lär dig allt från skissteknik, digitalisering av din ritning till 3D-modellering och varför inte kunna gå in i byggnaden med VR.


Grafisk design

Här utbildas du i de program som branschen hanterar och redan från början får du designa på uppdrag, dvs genomgå processen från tanke till produkt likt den du stöter på hos din framtida arbetsgivare. Genom de teoretiska grunderna får du bredden och när du hittat ditt specialområde så fortsätter din utveckling därinom för att kunna bli så konkurrenskraftig som möjligt. Du får prova på allt från design av logotyper, tidningar, klädesdesign till förpackningsdesign och app och hemsidedesign.


E-sport

På LBS E-sport Talang kombinerar du läran om kroppen med att nå en högre nivå i ditt spelande. Lär dig allt om taktik och strategi, både för individuellt spelande och lagspel. Vad krävs som e-sportare på hög nivå? Hur hittar du en bra balans mellan fysisk aktivitet och ditt spelande? Lär dig göra upp träningspass inom spel både för dig själv och andra, bli grym på spelanalys och utveckla spelandet till en helt ny nivå! På LBS E-sport Event tar du med dig grunderna från talangspåret och kombinerar det med event, marknadsföring, företagande och streaming och blir en förstklassig eventarrangör.


Foto & Film

På Foto & Film utbildas du inom layout, film, foto och ljud och redan första året behärskar du dessa medier på ett bra sätt. Du lär dig grunderna inom färglära och dramaturgi och avslutar sedan år 1 med ett slutprojekt där du väljer vilket eller vilka media du vill fördjupa dig inom. Du kommer få lära dig grunderna inom media för att utvecklas till det proffs du kan bli. Redan efter första året behärskar du foto, film, ljud och layout.


Media-beteende

Vad drömmer du om? Är du vår tids nästa stora influencer, YouTuber eller kanske rentav marknadsförare? Varför beter vi människor oss på ett visst sätt och hur kan vi med kunskap om beteenden samt digitala verktyg, påverka i rätt riktning för en hållbar förändring? På utbildningen Media Beteende lägger vi grunden inom beteendedesign. Hos oss får du alla verktyg och möjligheter att bli expert på att nå ut med ditt budskap, att inspirera och påverka din omgivning till positiv förändring.”

  • Bli en tolk i medievärlden.
  • Se vad andra inte ser och påverka utan att det märks.
  • Upptäck mediernas hemliga språk och lär dig tolka och tyda dem.


Spelgrafik

Hos oss kommer du att få lära dig grunderna i spelgrafikens extremt mångfacetterade värld. Vi hoppas att du kommer att utveckla dina kreativa kunskaper i påkostade industry-standard program på din elevdator vare sig om du är intresserad av att skapa concept-art med ritplatta och Adobe Photoshop, “hard surface” 3D-modeller såsom bilar och robotar i Autodesk Maya eller skulptera monster och karaktärer i Autodesk Mudbox. Tillsammans med elever som går spelgrafik skapar ni spel som sedan får vara med och tävla i LBS Game awards.


Spelutveckling

Du har valt LBS Spelutveckling för att du älskar spel, so, lets make some games!  Hos oss får du chansen att jobba på ett stort spelprojekt redan första året, projektet görs i nära samarbete med de elever som går LBS Spelgrafik. Ni väljer gemensamt i er grupp om det ska vara ett 2D- eller 3D-spel, och vad det är för typ av spel. Spelen programmeras i C#, i spelmotorn Unity, och de bästa spelen från åk1 får sedan vara med och tävla på LBS Game Awards mot andra LBS skolor!


Systemutveckling

Du som elev kan förvänta dig att under första året skapa flera websites. Detta görs både efter egen smak och utifrån önskemål från tänkta kunder. Ni lär er bygga hemsidor från grunden, med HTML, CSS, och JavaScript. Efter första året jobbar ni även med PHP och SQL Du kommer få lära dig att programmera i C# och skapar flera egna program, exempelvis enklare spel eller applikationer. Hos oss kommer du att få lära dig skapa hemsidor och applikationer från programmering till gränssnittet.