LBS logo

Här flödarkreativitet och idéer

Skolan finns i kreativa lokaler precis vid Nordstan. Hos oss får du hänga med proffsiga och engagerade lärare som alla gör sitt bästa för att du ska nå dina mål och drömmar. Vi tror att du skulle trivas och hoppas att även du vill bli LBS:are och plugga på något av de spännande, högskoleförberedande program vi erbjuder.

 

 

I Göteborg finns mängder av möjligheter för oss att integrera utbildningen med såväl medie- som spelbranschen och vi använder oss av den senaste tekniken. Här kommer du att få en gymnasieutbildning av hög kvalitet samtidigt som du ges en unik möjlighet att förverkliga dina drömmar om en karriär inom grafik-, medie-, system- och spelbranschen.

Josefin Claesson rektor på LBS Göteborg

Möt rektorn på LBS Göteborg

Hej, jag heter Josefin och är rektor på skolan. Vår vision är att du ska känna dig trygg, kreativ och nyfiken efter dina tre år hos oss. Vi vill att du ska ha en gedigen gymnasieexamen som ger dig många valmöjligheter efter studenten. Du ska också en ha god inblick i den bransch du utbildat dig inom och känna dig rustad för nästa steg, om det så är fortsatta studier eller arbetslivet.

 

På LBS arbetar vi i en kreativ miljö med din utveckling och ditt lärande i fokus. Våra medarbetare har utvecklingsfokus och en positiv elevsyn och våra eleverna är härliga och kreativa. Det bästa med att vara rektor på LBS är att få vara en del av det!

 

Mitt råd till dig som funderar på att börja hos oss är att gå på din magkänsla vad gäller val av gymnasieutbildning. Alla våra utbildningar ger högskolebehörighet så inga dörrar stängs för att du väljer att gå efter ditt intresse. Eleverna hos oss har både roligt och lär sig massor av nya saker, så tveka inte att följa din passion!

 

/Josefin Claesson

 

Antal elever på skolan

514

Vad händer på LBS?

Media and Music Awards


Det här är vår stora "oscars-gala" för programmen inom media musik och design. 400 elever hyllar varandras arbete med pokaler och hurrarop!

GameAwards


LBS Gameawards är vår stora gala inom spelgrafik och speldesign. 400 elever träffas för att tävla i de olika kategorierna och ha en superkul dag.

LBS E-sports Awards


Varje vår samlar vi våra E-sportare för en dag med gaming, föreläsningar och närkontakt med e-sports eliten. Är du med nästa gång?

Hej på dig!

Vi elever ser fram emot att träffa dig på öppet hus eller elev för en dag för att visa upp vår coola skola. Här får vi lära oss allt som behövs för att vi ska kunna vara med och skapa framtidens spel, filmer, appar, bilder, animationer och mega-event. Det är vi som ska forma kommunikationen i samhället.

Hälsningar eleverna på LBS Göteborg

 

Sagt av elever

”Det som är allra bäst med skolan är lärarna och den goa stämningen. Det är prestigelöst och man kan vara sig själv. Sen är det kul att få dela sitt intresse med andra på skolan. Det finns något som passar alla.”

Vad händer på LBS Göteborg?

24 HOURS


Ett 24 timmar långt lokalt event som fokuserar på hjärtat av din utbildning! Vare sig det är film, foto, spelgrafik, spelutveckling eller systemutveckling.

Writing Awards


Varje år har vi en skrivtävling för att uppmuntra dig till eget skrivande och läsning som ett medel att få uttrycka dig och utveckla din egen identitet.

Speloteket


I vårt skolbibliotek finns massor av sköna brädspel utöver utlåning av böcker. Välkommen!

Elevkåren


Elevkåren är en elevdriven organisation som arbetar för en roligare skolgång och ökad trivsel.

Vecka sex


Under vecka SEX lyfter vi särskilt fram frågor och begrepp kring kärlek, relationer, sex, hbtq, normer, mänskliga rättigheter, könsdysfori, cis och trans och mycket mer...

LBS LAN


Elevkåren, LoV-gruppen och LAN-crew anordnar LAN för eleverna på skolan för att ha kul och öka sammanhållningen.

Vår vision på LBS Göteborg

På LBS Kreativa Gymnasiet Göteborg arbetar vi utifrån synsättet att elever som mår bra, trivs och behandlar varandra väl har lättare att finna den motivation som krävs för ett positivt lärande och god kunskapsutveckling. I vår undervisning förbereder vi våra elever för framtida studier och arbetsliv. Vi tror på en nära kontakt mellan skola och samhälle och genom att arbeta ämnesintegrerat vill vi skapa samband mellan utbildning och omvärld. Vi vill vägleda våra elever till att bli nyfikna, kreativa och trygga samhällsmedborgare.