LBS logo

VI SES TILL HÖSTEN!

Välkommen till LBS!

Den här sidan är för dig som redan sökt till oss inför hösten, eller vill byta till oss under sommaren och redan nu längtar efter mer information om skolan och skolstarten. Längre ner berättar rektor Josefin mer om vad som kommer hända i Augusti när vi drar igång. Men kanske vill du innan dess veta mer om hur vi jobbar på LBS och vilka program vi har.

 

LBS Borås är skolan för dig som vill starta resan mot framtidens kreativa branscher. Vi brinner för att elever ska få möjlighet att utvecklas i en trygg men samtidigt utmanande miljö. Vi arbetar väldigt kreativt och försöker alltid koppla ihop olika ämnen och kurser. Det gör det lättare för dig att lära dig hur olika ämnen och kunskaper kan kombineras i projekt som mer liknar uppgifter från branschen.

 

Har du inte sökt är det inte för sent, vi har plats för fler på våra program i höst och du är välkommen att söka till det estetiska programmet eller teknikprogrammet.

 

Videon nedan svarar på frågor om vår skola, våra program och kring gymnasievalet. Psst, videon är interaktiv! Det betyder att du kan navigera genom att välja just den personen du vill prata med. Se introt (eller skippa det om du vill), och efter det kan du välja den inriktning du är intresserad av att veta mer om – valet är ditt!  😄

 

 

 


Kan jag börja på LBS?

Vi har fortfarande platser kvar på våra program. Är du intresserad av att söka till oss? Kontakta då Rektor Josefin på: josefin.claesson@lbs.se.

Om du vill se steg för steg hur antagningen fungerar och hur du ändrar ditt val under sommaren finns mer information på gymnasieantagningen. Vi som skola tar över antagningen till hösten.


Du som valt LBS

Hej på dig nya etta, så kul att du har sökt till vår kreativa skola! Nu när du är en av oss vill vi ge dig lite mer info om när vi börjar och vad du kan förvänta dig. Första dagen i skolan är den 18 augusti.

 

Din första tid på LBS kommer innehålla många sociala inslag för att du ska lära känna dina nya klasskompisar, men också för alla elever på skolan. Den första tiden på skolan är viktig och det är många minnen och vänskapsband som skapas, ta tillfället i akt och njut av ditt nya liv på gymnasiet.

 

Vi lovar att du kommer få uppleva en riktigt härlig och utvecklande tid hos oss 😊

Rektor Josefin

En digital rundtur

Välkommen till vår superläckra skola som är nyrenoverad helt enligt LBS Kreativa Gymnasiets inredningskoncept. Allt för att inspirera er elever att tänka utanför boxen och våga skapa fritt. Våra lokaler ligger på Östra Hamngatan 13, precis vid Brunnsparken centralt i Göteborg. 😁