LBS logo

Vi ser fram att träffa er på våra öppna hus på ett tryggt vis, men vi har även dragit igång den här sidan så vi kan visa upp vår skola digitalt. Det här är ditt Go-To-place för all möjlig information om oss och vad som händer på LBS Mediegymnasiet. Vi körde även ett live digitalt vip-event via Facebook, missade ni det kan ni se filmen i efterhand nedan.Den 21 april hade vi en livestream på vår Facebook. Vi svarade på frågor och berättade om skolan och hur det är att plugga här. Missade du detta kan du se den i efterhand här, nu. Tillbaka till toppen

/Roy Jörgensen, Rektor


Nyfiken på oss?

Här i filmerna berättar våra lärare och elever mer om sånt som är viktigt och kul att veta. Bara surfa runt bland det relaterade materialet. Enjoy!

 

Elev-citat

Noor


"Man vill komma hit och lära sig om ämnena för det e så himla kul."

Marianne


"Att få vara med i FN-rollspel var så intressant!"

Viktor


"Det är som en skattkammare, såna här möjligheter får man ju nästan inte nån annanstans"

Välkommen till vår fantastiska skola och lokaler. Våra lokaler ligger på Södra Hamngatan 19-21, precis vid Brunnsparken centralt i Göteborg.


Hej på dig nya etta, så kul att du har sökt till vår kreativa skola! Nu när du är en av oss vill vi ge dig lite mer information om när vi börjar och vad du kan förvänta dig vid skolstart. Din första dag här på Mediegymnasiet består av ett upprop där vi delar in alla nya elever i sina klasser och tar med er till ett av skolan klassrum. Där kommer du att få träffa dina klassföreståndare och klasskamrater. Du kommer vara här i ca 1 timme första dagen och du kommer få med dig lite välkomstmaterial samt schema och information om hur din första vecka kommer se ut. Första veckan kommer vi först och främst se till att alla i klassen lär känna varandra och på det sättet skapa ett kilmat i klassen där alla känner sig trygga.

Den första tiden på skolan är viktig och det är många minnen och vänskapsband som skapas, ta tillfället i akt och njut av ditt nya liv på gymnasiet. Vi lovar att du kommer få uppleva en riktigt härlig och utvecklande tid hos oss 😊

Personalen

Har du inte sökt gymnasieutbildning ännu eller kanske precis hittat oss och vill söka nu? Bara hör av dig till sandra.johanssonask@academedia.se  så hjälper vi dig genom frågorna och ansökan.

Vi vill också tipsa om tjänsten ”snacka med SYV” där du kan boka telefon eller länkmöte med en utbildad SYV helt kostnadsfritt och få super proffsig vägledning. Tillbaka till topp


Här studerar du hur människor fungerar, psykiskt och socialt. Kurser i ex sociologi, etnicitet, krimonologi eller kommunikation gör dig till en expert på att förstå hur människor fungerar i grupp. Exempel på arbeten vi gör här: Migrationspolitiska debatter med politiker eller besök på riktiga rättegångar på tingsrätten. Passar dig som vill jobba med människor, ex pedagog, polis, socionom, psykolog eller liknande.


Film- och TV-utbildningen på Mediegymnasiet ger dig möjlighet att utforska filmens och TV-produktionens spännande värld och användningsområden. Under utbildningen arbetar du med filmanalys, teknik, storytelling och livestreaming med modern digital utrustning. Som student studerar och producerar du bland annat kortfilmer, dokumentärer och olika former av TV-produktioner. Den breda utbildningen ger dig möjlighet att utvecklas i flera olika riktningar. Skolan levererar de mest aktuella och efterfrågade kompetenser, du lär dig tekniken och färdigheterna och får den kompetens du behöver i din start inom film och tv-produktion.


Under denna utbildningen lär ni er hur att uttrycka er med fotografi. Ni lär er kamerateknik och digital bildbearbetning från grunden upp till en professionell nivå. Vi lär er också hur ni kan uttrycka budskap, känslor och tankar i bild. Vi använder oss av avancerad utrustning såväl i studio som ute, och löser ett varierat utbud av uppgifter.


Grafisk design  har en stor genomslagskraft för att informera, påverka och guida oss i informationsdjungeln. Den är absolut nödvändig och finns överallt runt omkring oss, hela tiden. Det är allt från förpackningsdesign, företags grafiska identitet, hemsidor, magasin, affischer, motion graphics med mera. Här får du lära dig att kommunicera med visuell form och hur du når fram med ett budskap till en målgrupp. Med hjälp av modern digital teknik utforskar du olika möjligheter att kombinera typografi, illustrationer, foton, form och färgteman för att skapa grafisk design för webb och tryck. Här får du arbeta med Adobe Photoshop, Illustrator, Indesign och After Effects. Du har även tillgång till ritplatta.


Denna inriktning kombinerar teori och praktik. Du får dels samhällsvetenskapens kunskaper om hur samhället och världen fungerar, men du får också lära dig att exempelvis skriva journalistiskt, filma, spela in podcaster eller fotografera. Den perfekta inriktningen för dig som vill jobba som journalist eller kommunikatör. Yrken: Journalist, Kommunikatör, Informatör, Copywriter, Webbredaktör