LBS logo

VÄLKOMMEN TILL MEDIEGYMNASIET GÖTEBORG

Välkommen till oss!

NTI Mediegymnasiet blir LBS Mediegymnasiet. LBS Mediegymnasiet är skolan för dig som vill utveckla din kreativitet inom media eller samhälle men också bli förberedd inför högre studier.

LBS Mediegymnasiet har i flera år knutit branschkontakter där elever exempelvis har möjlighet att få delta på riktiga produktioner och projekt som P3-guldgalan och Melodifestivalen. Skolan är sedan två år tillbaka en FN-skola vilket innebär stort fokus på internationalisering och skolan arrangerar årligen FN-rollspel som en del av utbildningen.

LBS Mediegymnasiet har en engagerad lärarkår som har arbetat på skolan under en längre tid. Vår personal har stor passion för sina ämnen och yrke. De arbetar ständigt för att utveckla sin pedagogik och utbildning mot elever. Du som elev är viktig för oss, därför satsar vi extra på elevhälsan där du som elev syns och hörs, vi har ett dedikerat team som är bestående av specialpedagog, skolsköterska och skolkurator som finns här för dig.

 


Våra program

På LBS Mediegymnasiet kan du välja utbildning utifrån ditt specifika intresse med grund i de högskoleförberedande programmen estetiska programmet eller samhällsvetenskapliga programmet.

Vi erbjuder också språkintroduktion.

Du söker via din hemkommuns antagningsenhet. Kontakta oss gärna om du vill ha hjälp med din ansökan.

INTRESSEANMÄLAN


Stories

Se alla stories

Välkommen till LBS Mediegymnasiet i Göteborg

Vi utbildar dig för framtidens kreativa branscher. LBS är det självklara gymnasievalet för dig som är intresserad av en kreativ framtid och som vill ha högskolebehörighet efter gymnasiet. På LBS får du bästa möjliga förutsättningar att kunna påverka din egen framtid och lyckas i framtidens kreativa branscher. Med kunskap, självförtroende, trygg skolmiljö och motivation är detta möjligt.

 

Utbildningar på LBS Mediegymnasiet Göteborg

På Mediegymnasiet i Göteborg utbildar vi inom estetiska programmet, samhällsvetenskapsprogrammet och språkintroduktion. Våra utbildningar är Beteendevetenskap, Film- och TV-produktion, Fotografisk bild, Grafisk design, Medier, information och kommunikation samt Språkintroduktion. Läs mer om skolan här.

 

Adress

Södra Hamngatan 19-21
411 14 Göteborg