LBS logo

Här flödarkreativitet och idéer

Vår skola ligger centralt i Borås i fantastiskt kreativa lokaler. Hos oss får du hänga med proffsiga och engagerade lärare som alla gör sitt bästa för att du ska nå dina mål och drömmar. Vi tror att du skulle trivas hos oss och hoppas att även du vill bli LBS:are och plugga på något av de spännande, högskoleförberedande program vi erbjuder.

 

I Borås finns mängder av möjligheter för oss att integrera utbildningen med såväl medie- som spelbranschen och vi använder oss av den senaste tekniken. Här kommer du att få en gymnasieutbildning av hög kvalitet samtidigt som du ges en unik möjlighet att förverkliga dina drömmar om en karriär inom grafik-, medie-, system-, musik och spelbranschen.

Möt rektorn på LBS Borås

Hej, jag heter Cecilia och är rektor på skolan. På LBS Borås värnar vi om vår härliga kultur som gör att du får vara den du vill och får möjlighet att utvecklas i en kreativ miljö, med kreativa människor. År efter år får vi höga resultat på trivsel och trygghet på skolan. Stämningen präglas av tät kontakt, närhet och enkelhet mellan lärare och elever.

 

Det bästa med LBS är att vi har spännande program som ligger helt rätt i tiden. Du som elev ska känna dig trygg här men också bli utmanad till att nå nya nivåer. Vi vill vara en framtidsspanare tillsammans med elever och lärare och skapa morgondagens yrken och arbetsformer.

 

Efter dina tre år hos oss vill jag att du har med dig tron på att du kan bli och göra vad du vill i livet. Att du har gedigna kunskaper, ett kreativt mind-set och väl utvecklade förmågor för att ta dig an vidare studier eller arbete.

 

/Cecilia Rigert

 

Antal elever på skolan

193

Vad händer på LBS?

Media and Music Awards


Det här är vår stora "oscars-gala" för programmen inom media musik och design. 400 elever hyllar varandras arbete med pokaler och hurrarop!

GameAwards


LBS Gameawards är vår stora gala inom spelgrafik och speldesign. 400 elever träffas för att tävla i de olika kategorierna och ha en superkul dag.

LBS E-sports Awards


Varje vår samlar vi våra E-sportare för en dag med gaming, föreläsningar och närkontakt med e-sports eliten. Är du med nästa gång?

Elever studerar tillsammans vid ett bord.

Eleverna har ordet

Vi elever ser fram emot att träffa dig på öppet hus eller elev för en dag för att visa upp vår coola skola. Här får vi lära oss allt som behövs för att vi ska kunna vara med och skapa framtidens spel, filmer, appar, bilder, animationer och mega-event. Det är vi som ska forma kommunikationen i samhället. YouTube generationen, nu tar vi över!

 

/Eleverna på LBS Borås

Skolan med ett ord

sweet!