ESTETISKA PROGRAMMET -LBS MUSIKPRODUKTION

Tycker du att hörlurar är ett måste för att lyssna på musik utanför studion? Har du svårt att höra låtar utan att tänka på hur de skulle kunna ha gjorts annorlunda? På LBS Musikproduktion läser du Estetiska programmet med inriktningen Musik och får dessutom jobba kreativt under utbildningen.

Att kunna spela in en låt professionellt och sedan ge den ett perfekt sound – det är det musikproduktion handlar om. På utbildningen får du en bred inblick i allt från komposition och inspelning till branschkunskap (STIM, lagar och regler, skillnad mellan skivbolag och förlag, kontrakt m.m.).

Du lär dig också hur en inspelningsstudio är uppbyggd, både akustiskt och tekniskt. I studion arbetar du med avancerad teknik och omsätter teori till praktik.

Utbildningen ger dig även stora möjligheter att utvecklas som musiker eller sångare.
Kombinationen av kurserna innebär att du får de praktiska kunskaper du behöver för att kunna producera, hantera och leverera musik. Under utbildningen kommer du att träna upp ditt gehör och även få kunskaper inom områden som arrangemang och komposition.

En annan del av utbildningen är att lära sig att arbeta med ljudläggning av exempelvis film och spel.

Exempel på framtida yrken är musikproducent, låtskrivare, studioinnehavare, kompositör, ljudtekniker och ljudläggare.

Eftersom utbildningen är baserad på det nationella Estetiska programmet med inriktningen Musik ger den dig behörighet att läsa vidare på högskola eller universitet. Du kommer att vara behörig och väl förberedd inför antagningsprov och studier inom musik, musikproduktion och musiklärarutbildningar på eftergymnasial nivå.

Sökkod: ESMUS

Kika gärna i utbildingskatalogen 2017-2018

Ladda ner