Engagerad lärare vinner pris

Vesa_LBS

LBS-läraren Vesa Kenttäkumpu har blivit utsedd till årets samverkanspartner av Brygghuset i Borås. Utmärkelsen får han på grund av sitt engagemang för att skapa skarpa projekt med sina elever.
 

Sedan ett par år tillbaka har LBS Kreativa Gymnasiet ett samarbete med Brygghuset i Borås. Det är Vesa Kenttäkumpu, musiklärare på LBS, som driver samarbetet. Tillsammans med sina elever i musikproduktion 1 och 2 ansvarar de för ljudet på olika konserter som anordnas på Brygghuset.

– Jag tycker att det är väldigt viktigt att skapa många skarpa projekt med eleverna. Det är viktigt att komma ihåg att all undervisning inte måste ske i en skolsal, säger Vesa.
 
Nu har Vesa blivit utsedd till en av årets samverkanspartners av Brygghuset. Utmärkelsen ges till personer som är extra engagerade och som använder deras lokaler på ett bra och kulturellt sätt.

– För oss är ungdomar det viktigaste, och vi är väldigt nöjda med vår samverkan med LBS. Det är jättekul för eleverna att få möjlighet att prova på att arbeta praktiskt här på Brygghuset. Vesa är otroligt engagerad som lärare. Han satsar på att göra något extra för sina elever, som kanske inte går att lära sig i en skolbänk, säger Klas Bolin, verksamhetsutvecklare på Brygghuset.
 
Vesa själv hoppas att det kan bli ringar på vattnet av hans utmärkelse, att fler skolor ska få upp ögonen för att skapa olika samarbeten och låta eleverna prova på att arbeta skarpt.

– Det är min förhoppning att sådant här blir vanligare, kanske även att kommunala skolor vill prova på, säger Vesa.
 
Förutom samarbetet med Brygghuset har Vesa varit med i många andra projekt. Bland annat var han med och anordnade LBS Media Awards i våras, som bland andra Borås Tidning uppmärksammade. Förutom det har de även samarbeten med lokala företag, till exempel Svenssons Gym där eleverna håller på och gör en reklamlåt.

– Vi satsar på sådant här mer och mer, det är viktigt för eleverna att få prova på sina kunskaper i verkligheten. Det tror jag är ett vinnande koncept, avslutar Vesa.