LBS logo

KAN INTE DU KOMMA TILL OSS, KOMMER VI TILL DIG

VI PÅMINNER DIG!

Signa upp dig här om du ha en puff nästa gång vi kör live eller har nåt event.


Se live-stream här!

Den 21 april hade vi en livestream på vår Facebook. Vi svarade på frågor och berättade om skolan och hur det är att plugga här i Borås. Missade du detta kan du se den i efterhand här, nu. Tillbaka till toppen


Mer nyfiken?

På LBS Borås har tre-fyra projektveckor under året. Under dessa veckor får du möjlighet att fördjupa dig inom din utbildning och göra verklighetsbaserade projekt.

Inom spelutveckling och spelgrafik skapar man ett spel. Där även musikeleverna kopplas in för att skapa musik till spelen. Eleverna får träning och erfarenhet av grupparbete och projektmetodik samtidigt som de får möjlighet att praktisera den kunskap de får under lektioner. Sambedömning sker i flera kurser. Exempelvis är språklärare med och bedömer muntligt framförande när eleverna säljer in sina spelidéer under pitch-momentet. Efter projektet har vi en utställning där vi spelar och gemensamt röstar fram de spel som ska få äran att tävla i LBS Game Awards. Där hoppas vi att våra duktiga elever ska vinna många fina priser.

Eleverna som går systemutveckling har projektveckor där de arbetar med spelprojektet där de har utvecklat hemsidor till projektgrupperna, bland annat. 

För grafisk design och foto & film-elever får de genomföra ett olika projekt. Ofta är det företag eller organisationer som ger våra elever ett uppdrag, nyligen hade vi samarbete med RKV-gruppen.

 

Vad tyckte du var det roligaste att jobba med projektveckorna?

”Det roligare var att man fick spåna idéer med elever från alla olika klasser på lbs. Jag som brinner för film fick höra på andras idéer om hur filmen skulle göras och fick själv lära mig hur man kunde göra från andra. Helt enkelt att man fick nya perspektiv och att ha umgåtts och lärt känna många från ettan till trean.”

– Lejla, går första året på Foto & Film.

För dig som har sökt!

Hej på dig nya etta, så kul att du har sökt till vår kreativa skola! Nu när du är en av oss vill vi ge dig lite mer info om när vi börjar och vad du kan förvänta dig vid skolstart. Din första tid på LBS kommer innehålla många sociala inslag för att du ska lära känna dina nya klasskompisar, men också för alla elever på skolan. Den första tiden på skolan är viktig och det är många minnen och vänskapsband som skapas, ta tillfället i akt och njut av ditt nya liv på gymnasiet. Vi lovar att du kommer få uppleva en riktigt härlig och utvecklande tid hos oss 😊

Rektor Cissi Rigert

Vill du börja hos oss?

Har du inte sökt gymnasieutbildning ännu eller kanske precis hittat oss och vill söka nu? Bara hör av dig till carina.svard@lbs.se så hjälper vi dig genom frågorna och ansökan.

Vi vill också tipsa om tjänsten ”snacka med SYV” där du kan boka telefon eller länkmöte med en utbildad SYV helt kostnadsfritt och få super proffsig vägledning. Tillbaka till topp


Vad får man göra? E-sport

På E-sport är balansen mellan uthållighet både fysiskt och mentalt nyckeln till att bli en bra spelare. Vi lägger vikt vid att du ska ha möjlighet att lära dig olika strategier inom spelen. Hos oss lär du dig att prestera individuellt men även i ett lag, då vi spelar mycket turneringar i klassen men också andra skolor. Några elever åker varje år till Dreamhack.

 

 


Vad får man göra? Foto & Film

För att du ska bli skarp yrkesmässigt inom både foto & film gör vi mycket studiebesök. Vi besöker bland annat Hasselbaldsmuseet i Göteborg, ser på inspelningen av Postkodmiljonären för att lära sig kring tv-produktion och filmeelverna besöker Göteborgs filmfestival under en dag och får se ett antal filmer. Vi uppmuntrar dig att hitta ditt eget språk både bildmässigt och på en konstnärlig nivå. Vi arbetar mycket med skarpa projekt, där du får skapa innehåll åt bland annat Arbetsförmedlingen, Borås konståkningsklubb med flera.

 


Vad får man göra? Musikproduktion

På musikproduktion får du arbeta med bland annat programmet Logic. Vi lägger stort fokus på att du ska få bli bättre och utvecklas inom ditt intresse för musiken och vara kreativ inom musikproduktion på dina villkor. Hos oss pluggar du med elever som har liknande intressen som dig. Lyssna på några elevarbeten i vår Soundcloud här under.

 


Vad får man göra?Spelgrafik


Vad får man göra?Spelutveckling

På Spelutveckling i Borås lär vi oss att utveckla spel i både 2D och 3D under kreativa arbetsformer. Vi arbetar med för spelbranschen aktuell mjukvara och spelmotor. Ett stort fokus läggs på programmering och teknik. Varje år bedriver vi ett större spelprojekt med stegrande svårighetsgrad där syftet är att simulera hela spelutvecklingsprocessen. Man får ta fram ett spel från idé till färdig produkt samtidigt som man får massor av erfarenhet i att utveckla tillsammans med andra. Programmerare, grafiker och musiker samarbetar för att ro projekten i land. Vi utvecklar och experimenterar också med ny teknik som VR. Bredden på utbildningen tillsammans med att det är ett teknikprogram, ger en hög behörighet och öppnar många dörrar till fortsatta studier inom t.ex. spel, programmering och teknik.


Vad får man göra? Systemutveckling


Vad får man göra?Grafisk design?


Vad får man göra? Media - Beteende