LBS logo

Digitalt öppet hus

Vi svarar på dina frågor! 💭

Vi ser fram emot att träffa er på våra öppna hus på ett tryggt vis, men vi har även dragit igång den här sidan så vi kan visa upp vår skola digitalt. Det här är ditt Go-To-place för all möjlig information om oss och vad som händer på LBS Borås.


Se vår live-stream

Den 21 april hade vi en livestream på vår Facebook. Vi svarade på frågor och berättade om skolan och hur det är att plugga här i Borås. Missade du detta kan du se den i efterhand här, nu. Tillbaka till toppen


Mer nyfiken?

På LBS Borås har vi tre-fyra projektveckor under året. Under dessa veckor får du möjlighet att fördjupa dig inom din utbildning och göra verklighetsbaserade projekt.

Inom spelutveckling och spelgrafik skapar man ett spel. Där även musikeleverna kopplas in för att skapa musik till spelen. Eleverna får träning och erfarenhet av grupparbete och projektmetodik samtidigt som de får möjlighet att praktisera den kunskap de får under lektioner. Sambedömning sker i flera kurser. Exempelvis är språklärare med och bedömer muntligt framförande när eleverna säljer in sina spelidéer under pitch-momentet. Efter projektet har vi en utställning där vi spelar och gemensamt röstar fram de spel som ska få äran att tävla i LBS Game Awards. Där hoppas vi att våra duktiga elever ska vinna många fina priser.

Eleverna som går systemutveckling har projektveckor där de arbetar med spelprojektet där de har utvecklat hemsidor till projektgrupperna, bland annat. 

För grafisk design och foto & film-elever får de genomföra ett olika projekt. Ofta är det företag eller organisationer som ger våra elever ett uppdrag, nyligen hade vi samarbete med RKV-gruppen.

 

Vad tyckte du var det roligaste att jobba med projektveckorna?

”Det roligare var att man fick spåna idéer med elever från alla olika klasser på lbs. Jag som brinner för film fick höra på andras idéer om hur filmen skulle göras och fick själv lära mig hur man kunde göra från andra. Helt enkelt att man fick nya perspektiv och att ha umgåtts och lärt känna många från ettan till trean.”

– Lejla, går första året på Foto & Film.

Ta en 3D-titt!

Välkommen till vår superläckra skola som är nyrenoverad helt enligt LBS Kreativa Gymnasiets inredningskoncept. Allt för att inspirera er elever att tänka utanför boxen och våga skapa fritt. Vi ligger centralt mitt i stan, ett stenkast från Sandwallsplats och Södra Torget. Skolan flyttade in i helt nyrenoverade och superfräscha lokaler förra läsåret. Här finns salar för musikproduktion, foto och film, VR, labbsalar och såklart helt vanliga salar blandat med uppehållsutrymmen och grupprum. Vi har egen matsal på skolan och när man inte äter sin lunch där kan man hänga med kompisar eller sitta och jobba med något. Våra lokaler ligger på Sparregatan 12b, precis vid stationen centralt i Borås.😁


Våra program