STORT INTRESSE FÖR LBS OCH HEATON´S SATSNING PÅ E-SPORT

För första gången någonsin gör den verkliga eliten inom E-sport gemensam sak med en gymnasieskola för att skapa – Den ledande talangfabriken inom E-sport. Emil ”HeatoN” Christensen och vi på LBS Kreativa Gymnasiet har skapat ett unikt och konkret samarbete där man nu gemensamt tar fram, och levererar E-sportsutbildning i absolut toppklass. Intresset från allmänhet och media har sedan samarbetet blev officiellt i fredags varit väldigt stort, länkar till artiklar i riks och lokalpress finns längst ner på sidan. Vi ser det som ett kvitto på att satsningen är aktuell och relevant, samtidigt som det är fantastiskt kul att vi uppmärksammas för en utbildning som vi till 100% tror på!

SKOLA OCH SAMHÄLLE HAR ETT ANSVAR ATT DELTA
Spel är idag världens mest utövade sport, det är ett faktum. Genom vår satsning vill vi bidra till en utveckling där detta ger goda effekter i samhället och för individen. Skolan kommer vara en viktig aktör för att ta till vara den enorma energi som plöjs ned i spelandet. Vi ser en enorm folkrörelse i E-sporten och detta är en rörelse som samhället inte bara bör, utan måste ta till vara. Ett samhälle som inte lyssnar på sina unga och ignorerar trender kommer inte ligga i topp inom innovation och utveckling globalt på sikt. Det är även en gemensam uppgift att ge sig in i ungdomarnas online-miljöer där vi vet att värderingar ibland lämnar mer att önska och att kränkningar sker. Med den utgångspunkten bygger vi och lanserar utbildningen LBS E-sport. Vi står för sunt utövande, sjysta värderingar, engagemang och professionalitet. Själva utövandet kräver också koncentration, uthållighet, snabb reaktionsförmåga, god fysisk och psykisk kondition samt laganda – allt detta tränas på LBS E-sport.

UTBILDNINGEN STARTAR NU
Blivande Gymnasieelever kan söka utbildningen redan nu i vår och första kullen börjar höstterminen 2017. Emil deltar aktivt i utformning och genomförandet av utbildningen. Som startskott för detta gör vi ett lanseringsevent på LBS Varberg den 6/4 2017. Du som söker till gymnasiet i år kommer ha möjlighet att anmäla dig som publik denna dag, håll koll på vår Facebook och LBS.se efter mer info om dagen.

Du som vill söka LBS E-sport, här hittar du länkar till de lokala ansökningsportalerna.
OBS! De öppnar inte igen förrän respektive kommuns omvalsperiod startar.

Sök LBS E-sport i Varberg  –  Sök LBS E-sport i Halmstad  –  Sök LBS E-sport i Trollhättan  –  Sök LBS E-sport i Nyköping  –  Sök LBS E-sport i Kristianstad

 

GÅRDAGENS ARTIKLAR OM SAMARBETET

SN.se Nyköping

TTELA Trollhättan 

DagensNyheter

Feber.se

Hallandsposten Halmstad

Kristianstadbladet

Hallandsnyheter Varberg

Expressen

24Kristianstad

Göteborgsposten

Bohuslänningen