• Öppet Hus
  • Öppet Hus

Föräldraföreläsningar höstterminen 2016

Föräldraföreläsningar HELA ht16

 

 ”Att vara mamma till ett barn som inte passar in i mallen” 

Föreläsning med Monika Olausson

Ulricehamn, Församlingshemmet, Västra Kyrkog. 3B, 19 oktober

kl 18:00-20:00

Borås, Navet torsdagen den 20 oktober kl 18:00-20:00

Hur är det att vara förälder till ett barn som inte passar in i mallen? Hur kan man stötta och hjälpa ett barn som har stora svårigheter med skolan, att ändå bli en trygg och stabil person med god självkänsla? Föreläsningen syftar till att visa hur man genom ett öppet, medvetet och reflekterande förhållningssätt kan stötta och hjälpa ett barn som annars lätt skulle kunna hamna i utanförskap.

Monika berättar under föreläsningarna om sina erfarenheter som mamma till en son som inte passar in i mallen och hur hon lyckats hjälpa honom igenom många av sina svårigheter. I sitt yrkesliv har Monika arbetat som pedagog och specialpedagog och arbetar nu som terapeut.

Föräldraföreläsningar monika

 

”Förändrad kost kan minska symptom vid bland annat ADHD och autism” 

Föreläsning med Ann-Marie Lidmark och Therése Grevåker

Ulricehamn, Folkets Hus måndagen den 31 oktober kl 18:00-20:00

Borås, Navet tisdagen den 1 november kl 18:00-20:00

Personliga erfarenheter, klinisk verksamhet och forskning visar att kosten har stor betydelse vid neuropsykiatriska besvär som autism och ADHD. Många prövar med stor framgång olika dieter och forskningsstudier ger stöd för effekter på vissa grupper.

Ann-Marie Lidmark som är folkhälsovetare, biolog och forskare har skrivit en bok i ämnet. Hon berätta om hur kosten på olika sätt kan påverka och minska symptom vid bland annat autism och ADHD och redovisar forskning till stöd för detta.

Therése Grevåker som är personlig assistent kommer att ge er en personlig berättelse om sin son Charlie. Under många år hade han ständiga tics, talsvårigheter, raseriutbrott och gråtattacker. Läkarna sa att han troligen hade childrens tourettes och ADHD. Orsaken visade sig vara gluten och mjölkprodukter. Genom att utesluta dessa livsmedel är Charlie idag nästan helt fri från sina besvär.

Föräldraföreläsningar Ann_marie         Föräldraföreläsningar therese

Anmälan sker via länk: HÄR eller via www.navet.com

Vid frågor kontakta: michael.akesson@navet.com

Föräldraföreläsningar vg

 

Det som är unikt med vår skola är att alla får vara som de är! Är du ny på skolan så lär du känna alla på nolltid. Vi har fantastiska och inspirerande lärare som får skolan att bli en höjdpunkt. Vi har en kamratlig känsla med nära till lärarna om du har frågor eller bara vill prata.

Hälsningar eleverna på LBS Borås


Kvalitetsrapport

Här hittar du den senaste kvalitetsrapporten från LBS Borås.